17/10/10

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τον κλάδο των ΑΠΕ

Ο κλάδος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης οικονομικών πόρων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte, με τίτλο “Εναλλακτική Σκέψη 2011: μία θεώρηση των 10 κορυφαίων θεμάτων και τάσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια”. Η έρευνα επικεντρώνεται στα βασικά θέματα που επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου και τα πιθανά μεγάλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τον επόμενο χρόνο.

Η πολυπλοκότητα σε ότι αφορά την πρόσβαση σε κεφάλαια, οι φορολογικές και νομικές ρυθμίσεις και οι δυσκολίες στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού και διοικητικών στελεχών που θα διαχειριστούν δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας είναι τα βασικά θέματα που επισημαίνονται στην έρευνα.
Παρά την έλλειψη επιτυχών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών τα τελευταία δύο χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν ενδιαφέρον, υποκινώντας ελαφριά ανάκαμψη του κλάδου, σύμφωνα με την έρευνα.

“Χάρη σε αυτή την κατάσταση, διακρίνεται μία μικρή διαφορά στις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τις δημόσιες εγγραφές. Αλλά η προσεκτική στάση των τραπεζών στην παροχή δανείων και οι περιορισμένες πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων λόγω των προβλημάτων στους προϋπολογισμούς καθιστούν την κατάσταση πιο δύσκολη”.

ΠΗΓΗ: GREEN BUSINESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου