14/10/10

Ψηφοφορίες για το περιβάλλον

Εκπρόσωποι από περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ειδησεογραφικά πρακτορεία, ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα συναντώνται στην αίθουσα τηλεσυνεδριάσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, για να εκτιμήσουν την πορεία της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας eMPOWER. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής συμμετοχής που υλοποιούν από κοινού οι τέσσερις χώρες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πόσο μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη διεκδίκηση λύσεων για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα; Πόσο συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πολιτών οι διαδικτυακές ψηφοφορίες για την προστασία του οικοσυστήματος και οι προτάσεις και καινοτόμες λύσεις που καλούνται να υποβάλουν οι ίδιοι οι πολίτες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα;
Αυτά είναι τα ερωτήματα και το πνεύμα της πρωτοβουλίας eMPOWER, για την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται από την Ελλάδα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία πληροφορικής Athens Technological Centre, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μεσόγειος SOS. Από την Πορτογαλία μετέχουν το Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων LUSA και η ΜΚΟ LPN, από την Ιταλία το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και η ΜΚΟ Circolo Festabiente και από το Βέλγιο το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο Politech Institute που ειδικεύεται στην έρευνα ζητημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Μάθε περισσότερα για το eMPOWER στη διεύθυνση http://www.ep-empower.eu. Με ένα κλικ μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ στη λύση. Πρόσθεσε στις σχεδόν 2.500 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα και τη δική σου.

ΠΗΓΗ: Pathfinder

1 σχόλιο: