15/10/10

ΣΕΦ: Στόχος για τα Φωτοβολταϊκά το 12% ως το 2020 και το Grid Parity ως το 2015

Την σημαντική ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών την τελευταία τριετία, καθώς και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο επισήμαναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, Χρήστος Καλυβιώτης και η διοίκηση της SMA, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.
Τόσο ο γενικός διευθυντής της SMA, Χάρης Χρηστίδης, όσο και οι εκπρόσωποι της γερμανικής μητρικής εταιρείας, δεν παρέλειψαν να τονίσουν τη σημασία που έχει η ελληνική αγορά για τον όμιλο, ενώ αναφέρθηκαν και στο έργο που υλοποίησε το 1983 η SMA στην Κύθνο, το οποίο υπήρξε πρωτοποριακό για την εποχή του στις ΑΠΕ.
Ο κ. Καλυβιώτης στην ομιλία του εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την άνοδο του ποσοστού που καταλαμβάνουν τα φ/β στην ηλεκτροπαραγωγή και δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι ο ΣΕΦ θα επιδιώξει την περαιτέρω αύξησή του ώστε μέχρι το 2020 να έχει φτάσει στο 12%, που είναι και ο στόχος. Επίσης μίλησε θετικά για την εξέλιξη του ρυθμιστικού πλαισίου στη χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε το νόμο για την εγκατάσταση φ/β στις κατοικίες ως «τον καλύτερο». Δήλωσε αισιόδοξος ότι ως το 2015, τα φωτοβολταϊκά θα έχουν επιτύχει το grid parity, δηλαδή να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, όπως τα ορυκτά καύσιμα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΦ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι τα φ/β είναι ο κλάδος που έχει επηρεαστεί λιγότερο στη χώρα μας.
Τέλος, παρουσιάστηκε ένα πρότυπο σχέδιο της SMA στη Γερμανία, στην  Solar Academy, ένα κτίριο ενεργειακά αυτόνομο, δίχως διασύνδεση με το δίκτυο, το οποίο λαμβάνει την ενέργειά του αποκλειστικά από φωτοβολταϊκά.

ΠΗΓΗ:  Energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου