2/11/10

Το πρώτο ηλιακό πληκτρολόγιο


Μετά τις στέγες των σπιτιών, τις ερήμους, τα χωράφια ή ακόμη και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η ηλιακή ενέργεια έρχεται... πάνω στο γραφείο σας.
Ο όμιλος περιφερειακών για Η/Υ Logitech παρουσίασε το πρώτο πληκτρολόγιο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Όπως και τα ηλιακά ρολόγια, θα μπορεί να αντλεί ενέργεια από πηγές φωτός εκτός και εντός σπιτιού, ακόμη δηλαδή και χωρίς ήλιο.
Το Κ750 είναι ασύρματο και δουλεύει χωρίς μπαταρίες, αλλά χάρη σε μίνι ηλιακούς συλλέκτες που βρίσκονται ενσωματωμένοι στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου και, σύμφωνα με τη Logitech, επιτρέπουν τη συνεχή χρήση του ακόμη και για τρεις ολόκληρους μήνες σε σκοτεινό περιβάλλον, μετά από μόλις μία πλήρη φόρτιση.
Το πρωτοποριακό προϊόν πάχους οκτώ χιλιοστών περιλαμβάνει διακόπτη “on/off” προκειμένου ο χρήστης να εξοικονομεί ενέργεια εάν απομακρυνθεί από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αλλά και μία ένδειξη που τον προειδοποιεί να φορτίσει το πληκτρολόγιο.
Στα συν του Κ750, μία εφαρμογή ηλιακής ενέργειας που οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα της Logitech και η οποία θα τους επιτρέπει την εγκατάσταση ενός «μετρητή» έμμεσου φωτισμού και επιπέδων μπαταρίας. Για παν ενδεχόμενο πάντως, το πακέτο θα περιλαμβάνει και τη γνωστή συσκευή USB για ασύρματη σύνδεση του πληκτρολογίου με τον Η/Υ.
Στις ΗΠΑ, το ηλιακό πληκτρολόγιο διατίθεται ήδη για προπαραγγελία προς 80 δολάρια και οι πρώτοι που θα το αγοράσουν θα το έχουν στα χέρια τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στην Ευρώπη, θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιανουάριο του 2011 και θα κοστίζει περίπου 80 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου